SNI és BTM gyerekek lehetőségei

SNI és BTM gyerekek lehetőségei a felvételi előkészítő tanfolyamon

A sajátos nevelési igényű (SNI) és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (BTM) küzdő gyermekek és szüleik számára sokkal nagyobb kihívás minden, az iskolarendszer által a gyerekek elé tárt megmérettetés, mint például a felvételi vizsga. Ugyanakkor nekik is fel kell készülniük, hiszen nekik is joguk van abba az iskolába felvételt nyerni, amelyet kiválasztottak.

Ezek a gyerekek sokkal több figyelmet és segítséget igényelnek a pedagógusok részéről is, mint az átlagos diákok.

Hogyan tudjuk segíteni az SNI és BTM gyerekeket a felvételi előkészítő tanfolyamainkon?

Középiskolai felvételi előkészítő tanfolyamainkon differenciált oktatást sajnos nem tudunk biztosítani ezeknek a gyerekeknek. Ugyanakkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy olyan segítséget nyújtsunk számukra, amelyre kurzusaink keretein belül lehetőségünk van.

Fontos, hogy mindenképp informálj minket gyermeked sajátos nevelési igényéről, ennek pontos okáról (diszlexia, diszgráfia stb.) vagy beilleszkedési és tanulási nehézségeiről. Ebben az esetben mindenképp informáljuk tanárainkat, hogy vegyék figyelembe gyermeked nehézségeit, és lehetőség szerint fordítsanak rá több figyelmet és legyenek türelmesebbek.

Gyermekednek lehetősége van az órák alatt és után is kérdéseket feltenni a tanárnak, ha nem értett meg valamit az órán. Így plusz figyelemhez és magyarázathoz juthat, amely segíti őt a felkészülésben.

Lehetőségetek van a tananyag átismétlésére online

Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy gyermeked a tananyagot otthon is újra átismételhesse online. A tantermi előkészítőink mellett – egy hét csúszással –online előkészítőt is tartunk. Ez azok számára praktikus, akik a távolság miatt a személyes oktatást nem tudják igénybe venni. Ezekről az online alkalmakról felvétel készül. Gyermeked számára korlátlan hozzáférést biztosítunk ezekhez a felvételekhez, hogy otthoni körülmények között is újra átvehesse az anyagot.

Ezeket a felvételeket akárhányszor megnézheti, vagy akár együtt is megnézhetitek, beletekerhettek stb. Így újra hallhatja azokat magyarázatokat, anyagrészeket, amelyeket esetleg a tantermi alkalmak során nem teljesen értett meg.

Arra kérünk téged szülőként, hogy mindenképp jelezd felénk gyermeked igényeit és ha segítségre van szüksége. Lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk azért, hogy megkönnyítsük számotokra a felvételi vizsgára való felkészülést.

Középiskolai Felvételi Előkészítő
Horváth Katalin
Vezető tanár