6 osztályos gimnáziumi felvételi

6 osztályos gimnáziumi felvételi

Fontos információk gimnáziumi felvételihez:

A szülők körében egyre népszerűbbek a 6 osztályos gimnáziumok az általános iskola utolsó két évfolyama helyett.

A sikeres felvételinek megvannak a pontos követelményei. Az alábbiakban ezeket részletezzük azért, hogy a ti gyermeketek is sikeresen felkészülhessen az előtte álló megmérettetésre.

A felvételi eljárás folyamán a tanulóknak írásban és szóban is számot kell adniuk tudásukról.

Amit az írásbeli vizsgáról tudnod kell:

A 6 osztályos gimnáziumok kizárólag egységes központi írásbeli vizsgát írathatnak, melyet egy központi kulcs szerint javítanak. Ennek eredményét minden 6 osztályos gimnáziumnak el kell fogadnia függetlenül attól, melyik iskolában íródott.

A központi írásbeli vizsga két részből tevődik össze:

 1. matematika feladatsor
 2. anyanyelvi (helyesírás, szövegértés) feladatsor

Mindkettő kitöltésére 45-45 perc áll rendelkezésére a tanulóknak.

A hatodik osztályosok központi felvételijének időpontja: 2025. január 18. (tervezett időpont)

Tudnivalók a szóbeli vizsgáról:

Az írásbelitől eltérően, a szóbeli vizsga témáját, tantárgyait, idejét és nehézségi fokát minden gimnázium saját maga határozhatja meg. Ebből kifolyólag a szóbeli vizsgakövetelmények teljesen eltérőek lehetnek.

Az is előfordulhat, hogy egy gyermek, aki két különböző gimnáziumba is jelentkezik, teljesen más felvételi eljárással találja szemben magát. Egy ilyen helyzet még egy felnőtt számára is komoly kihívást jelent.

Mi ebben is tudunk segíteni. A szóbeli felkészítőnket több iskola követelményrendszere alapján állítottuk össze, és ennek megfelelően gyakorolunk a gyerekekkel. Ez azért lényeges, mert több helyzetre, követelményre készítjük fel őket, így sokkal nagyobb eséllyel szerepelnek sikeresen a szóbeli vizsgán.

Lényeges tudnivaló, hogy a 6. osztályos gyermeked jelentkezését mind az írásbelire, mind a szóbeli vizsgára neked, a szülőnek kell intézned.

A fontosabb dátumokat megtalálod a GYIK menüpontunk alatt. Abban az esetben, ha kurzusainkra jelentkeztek minden határidő előtt egy héttel emlékeztető e-mailt küldünk, hogy le ne maradjatok a fontos dátumokról.

Az alábbi bejegyzéseinkben minden fontos információt megtalálsz.

Minden, amit a központi írásbeli felvételiről tudnod kell!

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mi vár gyermekedre a vizsga napján, milyen szempontok szerint értékelik az írásbeli vizsgát és azt is, hogy mit kell tenned, ha vitatható gyermeked írásbeli felvételi vizsgájának eredménye.

Hogyan válassz gimnáziumi és középiskolai felvételi előkészítőt?

Ha a legmegfelelőbb középiskolai felvételi előkészítőt szeretnéd kiválasztani gyermeked számára, de ismeretlen számodra ez a terület és bizonytalan vagy abban, hogy milyen szempontokat kellene figyelembe venned, akkor ebben a cikkben megtalálod a válaszokat.

9 hasznos tipp a középiskolai és gimnáziumi felvételi megírásához

Ebben a cikkben hasznos ötleteket olvashatsz, melyek hozzásegítik gyermekedet a sikeres felvételihez. Arról is szót ejtünk, hogy mi hogyan és mivel járulunk hozzá mindehhez a középiskolai felvételi előkészítőinken.

Hogyan történik az írásbeli vizsga a középiskolai felvételi napján?

A középiskolai felvételi tudástár cikkjében elolvashatod, hogy pontosan hogyan zajlik az írásbeli vizsga, mit kell magatokkal vinni és néhány tippel is szolgálunk a középiskolai felvételi megírásához.

A középiskolai jelentkezés menete a 8 vagy 6 évfolyamos intézményekbe

Ebből a cikkből mindent megtudhatsz, amit a középiskolai jelentkezés menetéről tudnod kell. Arról is szót ejtünk, hogy mi a különbség az intézménybe való jelentkezés és a felvételi vizsgára való jelentkezés között.

Miért hatékonyabb a szombati középiskolai felvételi előkészítő és miért szeptemberben kezdődik?

Ebből a cikkünkből megtudhatod, hogy miért hatékonyabb és kényelmesebb gyermeked és a család számára is a szombati középiskolai felvételi előkészítő, mint a hétköznapi. Arról is tájékozódhatsz, hogy mi az oka annak, hogy a felvételi előkészítők szeptemberben kezdődnek.

Miért hatékonyabb a tantermi középiskolai felvételi előkészítő, mint a „videós” előkészítő?

Olvasd el, összességében miért hatékonyabb a tantermi középiskolai felvételi előkészítő az előre felvett videós anyagokból álló előkészítőknél!

A plusz, amivel a vizsgára való felkészítésen felül támogatunk benneteket

Segítünk abban, hogy minden dokumentum megfelelően legyen kitöltve és átnézzük veletek a felvételi feladatlapokat is az esetleges plusz pontokért.

Hogyan biztosítjuk a minőségi oktatást Budapesten és vidéken is?

Olvasd el, milyen tapasztalatok alapján biztosítunk minőségi oktatást nem csupán budapesti, hanem vidéki nagyvárosainkban is elindult középiskolai felvételi előkészítőinken.

Hogyan választjuk ki a középiskolai és gimnáziumi felvételi előkészítő tanárait?

Ebből a cikkünkből megtudhatod, milyen szempontok alapján választjuk ki a középiskolai és gimnáziumi felvételi előkészítő tanárait, hogy gyermeked a lehető legfelszabadultabb légkörben kapja meg a sikeres felvételihez szükséges ismereteket.

Hogyan épül fel a középiskolai és gimnáziumi felvételi előkészítő oktatási tematikája?

Ha tudni szeretnéd, hogyan épül fel a Középiskolai Felvételi Előkészítő oktatási tematikája, akkor ez a cikk neked szól. Ebből megtudhatod, mit és hogyan tanul gyermeked a tanfolyamainkon.

Hasznos információk a 8 és 6 osztályos középiskolai felvételi előkészítőhöz és eljáráshoz

Ebből a cikkből megtudsz mindent, amit a középiskolai felvételi előkészítőről és a felvételi eljárásról tudnod kell. Ez magában foglalja az egyéni középiskolai jelentkezés részleteit és azt is, hogy mi történik a beadott középiskolai jelentkezés után.

Hogyan tartunk teszt felvételi vizsgákat a középiskolai és gimnáziumi felvételi előkészítőn?

Tudj meg mindent arról, hogyan szervezzük a teszt felvételi vizsgákat felvételi előkészítőinken, illetve arról, hogy miért rendkívül előnyös ez gyermeked számára a sikeres felvételi szempontjából.

Előnyt jelentenek-e a tanulmányi versenyek a felvételi vizsgán?

Ha arra keresed a választ, hogy a tanulmányi versenyeken való részvétel vajon segít-e gyermekednek abban, hogy a felvételi vizsgán jobban teljesítsen, akkor ez a cikkünk neked szól.

Online ismétlési lehetőség a középiskolai és gimnáziumi felvételi előkészítő tanulói részére

Minden tanulónk részére online ismétlési és pótlási lehetőséget biztosítunk, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak jelen lenni valamelyik alkalommal az élő oktatáson. Olvasd el a részleteket!

Miért előnyösebb a középiskolai felvételi előkészítő, mint a magántanár?

Elsőre talán vonzóbbnak tűnhet az, hogy magántanár készítse fel gyermekedet a felvételi vizsgára. Ha azonban jobban belegondolsz, a csoportos felkészítésnek vannak olyan előnyei, melyek az egyéni foglalkozások keretein belül nem elérhetőek. Olvasd el, hogy mik ezek!

Fontos dátumok:

Az időpontok tájékoztató jellegűek.

2024.október 18.  A középfokú iskolák közzéteszik a felvételi tájékoztatójukat.
2024. november 13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a felvételi vizsgát szervező iskolákat.
2024. december 2. Felvételi vizsgára jelentkezési határidő.
2025. január 18. 10:00 óra Írásbeli felvételi időpontja.
2025. január 28. 14:00 óra Írásbeli felvételi időpontja (pót).
2025. február 7. A tanulók értesítése az írásbeli eredményről.
2025. február 20. Jelentkezési lapok beadási határideje.
2025. március 3-20. Szóbeli felvételik időpontja.
2025. március 21. A középfokú iskolák közzéteszik Ideiglenes felvételi listájukat.
2025. április 7-9. A tanulói adatlapok módosításának lehetősége.
2025. május 2. A középfokú iskolák megküldik a jelentkezőknek a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és általános iskoláknak.
2025. június 23-25. Beiratkozás a középfokú iskolákba.

Budapesti helyszínek

 • 3. kerület: BMSZC Bláthy Ottó Titusz Informatikai Technikuma, 1032 Budapest, Bécsi út 134. (5 percre az Árpád Hídtól)

 • 9. kerület: 
  Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, BKSZC, 1097 Budapest, Ecseri út 7.
 • 11. kerület: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, Budapest, Villányi út 27. (17-es és a 61-es villamos, 5 percre a Móricz Zsigmond körtértől)

 • 13. kerület: BGSZC Katona József Technikum, 1138 Budapest, Váci út 107.

 • 14. kerület: Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium, 1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60.

 • 17. kerület: BGSZC Békésy György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Budapest, Békésy György tér (Gyökér utca) (5 percre Rákoskeresztúr városközponttól)

 • 18. kerület: BKSZC Pogány Frigyes Technikum, 1183 Budapest, Thököly út 11.

 • 20. kerület: BGSZC Pesterzsébeti Technikum, 1201 Budapest, Vörösmarty u. 30 (52-es villamos és a 151-es autóbusz – Pesterzsébet)

A sikeres gimnáziumi felvételi 10 titka

Fontos felvételi infomációk és árak